Selecteer een pagina

Sinds 16 februari 2009 organiseerde de stichting Dag Herdenken Geweldslachtoffers (DHG) jaarlijks de landelijke herdenkingsdag op de zaterdag van week 38 op deze dag wordt om 14.38 uur twee minuten stilte in acht genomen. Deze dag wordt elk jaar op een wisselende locatie en regio georganiseerd met de hulp van een lokale werkgroep van nabestaanden en vrijwilligers. Ingaande 2017 kunnen nabestaanden contact opnemen met de stichting Herdenken Geweldslachtoffers voor het verkrijgen van meer informatie over de Dag Herdenken en landelijk monument “Het Onbevattelijke”. Ook voor Informatie en aanmelden plaatsing van naam (slachtoffer geweldsmisdrijf) op het namenlint dat elk jaar wordt meegedragen op de DHG. Na aanmelding kunt u ook een digitale foto van uw dierbare(n) aan de stichting DHG toesturen, de foto zal worden toegevoegd aan de DHG foto presentatie “Slachtoffers van Geweld” welke ook op de nationale herdenkingsdag wordt gepresenteerd.

De stichting ADS zal in de komende jaren een regionale herdenkingsbijeenkomst organiseren op de landelijke herdenkingsdag voor lotgenoten / nabestaanden uit de regio Haaglanden, Rijnmond en Westland die om verschillende redenen niet in de gelegenheid zijn om ver te reizen. Met het organiseren van deze herdenking met 2 minuten stilte om 14.38 uur bij het monument op de begraafplaats Westduin in Den Haag willen wij op deze dag en op dat moment verbonden zijn met onze lotgenoten overal in Nederland.

Programma Dag Herdenken Geweldslachtoffers, zaterdag week 38, op begraafplaats Westduin te Den Haag.

14.00 uur: inloop en ontvangst bij ingang op begraafplaats Westduin.
14.15 uur: wandeling vanaf ingang naar monument, aanwezigen kunnen een foto van hun dierbare(n) bij monument plaatsen
14.38 uur: 2 minuten stilte, bloemlegging, na afloop foto’s van onze dierbaren weer meenemen.
15.00 uur: einde herdenking, met aansluitend informeel samenzijn bij het monument
15.30 uur: afsluiting lokale herdenkingsdag in Den Haag.

Wel graag vooraf even laten weten of u er bij zal zijn, per email: info@aandachtdoetspreken.nl (06-41281963).

De landelijke lotgenotencontactgroep ADS (2003 – 2015) is in 2005 initiatiefnemer om per september 2006 de “Dag Tegen Geweld” een (nieuwe) gepaste naam, voor nabestaanden van geweldslachtoffers, te geven. In overleg met VOVK en VVRS is in 2006 een eerste landelijke “Dag Herdenken Geweldslachtoffers” (DHG) voor alle nabestaanden georganiseerd in Heibloem provincie Limburg. Organisatie (werkgroep 1e DHG) ter plekke was in goede handen bij de opa en ouders van Nicky Verstappen. In 2007 volgt een 2e DHG in Enschede en in 2008 in Hoorn (Noord-Holland). In 2009 wordt de stichting Dag Herdenken Geweldslachtoffers (DHG) opgericht door de lotgenotenorganisaties ADS, VOVK en VVRS. De besturen van ADS, VOVK en VVRS hebben gekozen voor rouleren van regio: 2009 – zuid, 2010 – noord, 2011 – oost, 2012 – west, 2013 – zuid, 2014 – noord, 2015 -oost, 2016 – west, 2017 – zuid.
Zuid = Brabant, Limburg, Zeeland / Noord = Groningen, Friesland, Drenthe / West = Zuid en Noord Holland, Utrecht /
Oost = Gelderland, Overijssel, Flevoland.